Studenti Mašinskog fakulteta započeli praktičnu nastavu u firmi Ećo Company

by inside / 22 / 3 / 2019 / Objavljeno Novosti

Nakon što su direktor firme Ećo Company Suad Ećo i predstavnici Mašinskog fakulteta u Sarajevu u februaru ove godine dogovorili projekat održavanja praktične nastave za pojedine studente ovog fakulteta, sada je došlo i do realizacije.

Naime, grupa studenata ovog fakulteta započela je praktičnu nastavu u Odjelu Tehničko-tehnološke pripreme proizvodnje u okviru firme Ećo Company. Obuku će vršiti šef odjela Amel Omerović, kao i drugo stručno osoblje unutar ovog odjela. Nastava će biti realizirana u narednim sedmicama, a trajat će ukupno 60 sati.

Studenti će imati priliku da steknu praktična znanja na nekim od najobimnijih i najzahtjevnijih projekata opremanja enterijera koje realizuje firma Ećo Company u BiH i inostranstvu.

Ećo Company će u narednom periodu nastaviti saradnju sa obrazovnim insitucijama u BiH kako bi se učenicima i studentima omogućilo sticanje znanja i vještina koje su im neophodne na tržištu rada.

U proteklom periodu firma Ećo Company je na sličan način pružila šansu mladim ljudima, a mnogi od njih su prošli potrebne obuke te nastavili raditi u kompaniji. Opredijeljenost firme je da nastavi pružati šansu ambicioznim i kreativnim osobama.

ZAINTERESOVANI ZA SARADNJU?

Učinite okruženje ugodnijim i obogatite Vaš prostor Inside namještajem.

TOP