Saradnja Mašinskog fakulteta u Sarajevu i firme Ećo Company

by inside / 8 / 2 / 2019 / Objavljeno Novosti

Menadžment firme Ećo Company dana 8.2.2019. održao je sastanak sa profesorima Mašinskog fakulteta u Sarajevu doc. dr. Adisom Muminovićem  i  doc. dr. Nedimom Pervanom.

Razgovarano je o intenziviranju saradnje u narednom periodu, posebno kada je riječ o praktičnoj nastavi za studente ovog fakulteta.

Direktor firme Ećo Company Suad Ećo je istakao da sistem stručnog obrazovanja u BiH nije prilagođen potrebama tržišta rada, te da je mladim ljudima potrebno pružiti šansu, kako bi stekli potrebno radno iskustvo tokom školovanja ili po završetku školovanja. 

Na današnjem sastanku je dogovoreno da će pojedini studenti Mašinskog fakulteta u Sarajevu praktični dio nastave proći u Inside fabrici namještaja.

Studenti će u narednom periodu učestvovati na nekim od najzahtjevnijih projekata koje realizuje naša fabrika. Firma Ećo Company na taj način nastavlja ulagati u mlade kadrove.

Sastanku je prisustvovao i šef Odjela tehničko-tehnološke pripreme proizvodnje Amel Omerović koji će voditi praktičnu nastavu za studente, pogotovo imajući u vidu da je u Švicarskoj pohađao napredne studije za razvoj menadžerskih i stručnih vještina u drvnoj industriji.

Na današnjem sastanku razgovarano je i o mogućnostima stipendiranja studenata, razvoju domaćih proizvoda u industriji namještaja, unapređenju tehnoloških procesa, važnosti mentorstva itd.

ZAINTERESOVANI ZA SARADNJU?

Učinite okruženje ugodnijim i obogatite Vaš prostor Inside namještajem.

TOP