Ećo Company – ulaže u obuku i zaposlenje mladog kadra

by inside / 1 / 1 / 1900 / Objavljeno Novosti

Iz vlastitih potreba ali i zahvaljujući naprednim vizijama prvog čovjeka Kompanije, vlasnika i generalnog direktora, g. Ećo Suada, firma Ećo Company iz Sarajeva kontinuirano ulaže u obuku mladog kadra koji potom pronalaze zaposlenje unutar Kompanije i na taj način sama stvara prilike za profesionalno usavršavanje svog osoblja ali i za sopstveni rast i razvoj, a mladim ljudima daje priliku za sticanje ekonomske neovisnosti.

Specijalističke obuke koje se vrše u Kompanijii su podjeljene na dvije cjeline, pa je tako više od 30 kandidata prošlo kroz tromjesečne obuke za CNC operatere, stolare montažere, lakirere i tapetare. Već u maju 2015. godine, 21 kandidat, koji je uspješno završio obuku,  je zaposlen u Ećo Company.

G.Suad Ećo, generalni direktor firme Ećo Company, izjavio je: „Ovaj princip zapošljavanja kroz stručno osposobljavanje, je dobar model koji pomaže poslodavcu da dobije radnika spremnog da od prvog dana profesionalno izvršava svoje radne zadatke, a ujedno mladim ljudima daje priliku da dođu do zaposlenja.“

 „ Nakon završene srednje škole čuo sam za Centar Format i prijavio sam se na obuku za CNC operatera, koju sam i završio. Počeo sam raditi nakon toga u Ećo Company kao tehničar u tehničkoj šlužbi. I dalje radim na usavršavanju svojih vještina i ovo je posao u kojem se vidim u budućnosti. Zahvalan sam na pruženoj prilici da odmah po završetku obuke zasnujem radni odnos“, izjavio je Muhamed Marić, koji je početkom ove godine završio obuku za CNC operatera a potom se i zaposlio u Ećo Company.

U novembru 2015. Ećo Company počinje i sa naprednom edukacijom za arhitekte/dizajnere enterijera. U pitanju je intenzivna, stručna, tromjesečna obuka čiji plan i program rada je pratio potrebe tržišta rada i osposobljavanja plaznika za dizajniranje i opremanje enterijera. Edukacija je bila kompleksna i sastavljena od više modula, a polaznici su bili mladi arhitekti, koji su se željeli profilirati u enterijeriste. Nakon završene edukacije, od 14 polaznika, njih 6 je pronašlo svoje mjesto u Ećo Company, te uz svoje starije i iskusnije kolege, i danas učestvuje u uspješnim realizacijama opremanja brojnih enterijera kako u BiH tako i u inostranstvu.

ZAINTERESOVANI ZA SARADNJU?

Učinite okruženje ugodnijim i obogatite Vaš prostor Inside namještajem.

TOP