Visoka delegacija iz Omana posjetila firmu Ećo Company

by inside / 20 / 6 / 2019 / Objavljeno Novosti

Dana 19.06.2019. godine visoka delegacija zvaničnika i privrednika iz Omana posjetila je firmu Ećo Company kako bi se upoznali sa potencijalima kompanije u proizvodnji dizajniranog namještaja i opremanja enterijera za tržišta Bliskog istoka.

Posjeta je upriličena u okviru privrednih susreta između privrednika Omana  i Bosne i Hercegovine u organizaciji Privredne Komore Kantona Sarajevo i Trgovinske i industrijske komore Omana.

Omansku delegaciju su činili zvaničnici Trgovinske i industrijske komore Omana te direktori i predstavnici kompanija iz industrije namještaja, prehrambene industrije, turizma, naftne industrije itd.

Direktor firme Ećo Company Suad Ećo poželio je dobrodošlicu omanskim privrednicima istakavši da je kompanija u proteklim godinama u saradnji sa arapskim investitorima realizirala niz projekata opremanja ekskluzivnih enterijera, kako u segmentu privatnih rezidencija, tako i u segmentu poslovnih prostora.

„Naša firma je još jednom pokazala da smo lideri u proizvodnji dizajniranog namještaja i opremanja enterijera, jer nas je danas posjetila jedna grupa od preko 20 ozbiljnih investitora. Ovo je bila prilika da našim prijateljima iz Omana pokažemo da sa savremenim proizvodnim pogonima i vlastitim dizajnerskim rješenjima možemo parirati evropskim proizvođačima dizajniranog namještaja. Tržište Bliskog istoka za nas predstavlja veliki potencijal, pogotovo zato što kvalitetom i modularnošću naših proizvoda možemo zadovoljiti potrebe tako zahtjevnog tržišta, prvenstveno u segmentu kompletnog opremanja enterijera“, istakao je Ećo.

Uslijedila je detaljna prezentacija firme Ećo Company te obilazak poslovnog sjedišta firme i salona namještaja.

Član Uprave Trgovinske i industrijske komore Omana, Ahmed Abdul Kareem Al Hooti, naglasio je da su omanski privrednici otvoreni i zainteresirani za saradnju sa bh. kompanijama, posebno sa kompanijama iz industrije namještaja. Istakao je da u narednom periodu postoji mogućnost intenziviranja kontakata kako bi se realizirala poslovna saradnja na konkretnim projektima.

Al Hooti je posebno pohvalio kontinuirani rast i razvoj firme Ećo Company, realizirane projekte iz proteklog perioda te originalnost namještaja iz prodajnog asortimana.

Predstavnici firme Ećo Company održali su i niz bilateralnih sastanaka sa predstavnicima omanskih kompanija koji su kao članovi delegacije ove zemlje stigli u Kanton Sarajevo u proteklim danima.

Razgovarano je o mogućnostima opremanja kompletnih privatnih i poslovnih enterijera u Omanu, proizvodnim kapacitetima, kao i izvozu komadnog namještaja u ovu bliskoistočnu zemlju.

ZAINTERESOVANI ZA SARADNJU?

Učinite okruženje ugodnijim i obogatite Vaš prostor Inside namještajem.

TOP